Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Αγάπη σ’ αγαπάω. Μια ιστόρηση της αγάπης με κείμενα, τραγούδια και ζωγραφιές.

Αγάπη σ’ αγαπάω. Μια ιστόρηση της αγάπης με κείμενα, τραγούδια και ζωγραφιές. Επιμέλεια, επιλογή κειμένων & μουσική Χρυσόστομος Σταμούλης

Η πέμπτη δισκογραφική δουλειά του Χρυσόστομου Σταμούλη, μαζί με ένα βιβλίο με κείμενα για την αγάπη, σημαντικών ανθρώπων των γραμμάτων και την Τέχνης. Όσκαρ Ουάιλντ, Χαλίλ Γκιμπράν, Μάνος Χατζιδάκις, Τάσος Λειβαδίτης κ.α. Τα σχέδια που κοσμούν το βιβλίο υπογράφει ο Χρίστος Πίτσιλος. Τα οκτώ τραγούδια του cd υπογράφει ο συνθέτης, σε στίχους Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Παναγιώτη Θωμά, Σόνιας Κούμουρου και του ίδιου. 
Ερμηνεύουν: Μελίνα Κανά, Γεράσιμος Ανδρεάτος και ο Απόστολος Ρίζος. Παίζουν οι: Θάνος Σταυρίδης, Δημήτρης Λάππας & Βασίλης Βαρβαρέσος. Εξώφυλλο: Ανδρέας Νικολάου. 
Απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου
«Τα χρόνια πέρασαν. Γέμισαν επανάσταση. Ο κόσμος γνώρισε με τρόπο σκληρό την απουσία. Αγόρια και κορίτσια ξεχύθηκαν τους δρόμους και κυνήγησαν έως θανάτου τον ουρανό. Σύγχυση. Το δίκαιο. Τα λάβαρα. Ο έρωτας. Τα πλήθη ανέβηκαν τους καμένες στέγες. Ο λαχειοπώλης σήκωσε τη σημαία ψηλά, κοίταξε το απρόσμενο και επανήλθε στην τάξη. Μόλις τον είδε η αταξία πήρε θάρρος και άρχισε να γελά αμφισβήτηση. Αντίσταση, φώναξε και χάθηκε στη στροφή τους ελπίδας. Η μάχη δόθηκε μέχρι τέλους. Τότε το παιδί κατέβηκε από το σταυρό, έσκυψε στη γη και μάζεψε το φυλαχτό. Το πουλί που το είδε πέταξε γρήγορα κοντά του. Μαζί ανέβηκαν στο ποδήλατο και πήραν το δρόμο ανάμεσα τους παπαρούνες. Ο ουρανός γέμισε πολύχρωμους χαρταετούς. Κι αυτοί φτιάξανε λέξεις απροστάτευτες και επίμονες. Θάν’ η αγάπη φυλαχτό… Πήρα και τους αγέρηδες… Γιορτές πληγές… Κατάλευκο πουλί… Αγάπες… Αυγουστιάτικη μου θλίψη… Έρωτας στα χιόνια… Αγάπη σ’ αγαπάω.»
(Εκδόσεις Αρμός)
Δείτε επίσης το σύνδεσμο:
Αναδημοσίευση από:  Θεολογικά Δρώμενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...