Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Η Αγία Γραφή on-line

ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ


ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

8 σχόλια:

  1. Κυρια/Δεσποινις Αλμπανακη,

    Παρακαλω πολυ δεχθειτε τα συγχαρητηρια μου για την ιστοσελιδα σας http://albanaki.blogspot.com Τη βρηκα σε αρθρο του συναδελφου σας κυριου Ανδρεοπουλου, στο amen.gr Σας παρακαλω επισης να μου επιτρεψετε να επισημανω ενα - προφανες - λαθος σας.
    Στο θεμα "Η Αγία Γραφή on-line" γραφετε οτι πηρατε το κειμμενο και τη μεταφραση του Κολιτσαρα, απο τη διευθυνση bibles.gr ενω στη γραμμη διευθυνσεων (URL) εμφανιζεται η διευθυνση της μητροπολης Γουμενισσας imgap.gr

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενθάρρυνσή σας και για τις εποικοδομητικές επισημάνσεις σας τις οποίες και ακολούθησα (είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν προέρχονται από άτομα όπως εσείς). Την παρουσίαση με τους Δερβίσηδες δεν κατάφερα ακόμη να τη βρω οπότε προς το παρόν την απέσυρα. Να ξέρετε και πάλι ότι εκτιμώ πάρα πολύ τη συμμετοχή σας σε αυτό που προσπαθώ να κάνω.

      Διαγραφή
    2. Κυρια Αλμπανακη,

      Παρακαλω πολυ δεχθειτε τις ευχαριστιες μου για την απαντηση σας στο μηνυμα μου και για την ιδιαιτερη εκτιμηση στο προσωπο μου. Δεν ειμαι θεολογος, ειμαι αποφοιτος μεσης εκπαιδευσης, αλλα ενδιαφερομαι για την μονη αληθινη Πιστη, την Ορθοδοξια, που πρωτογνωρισα στο - τοτε - εξαταξιο γυμνασιο, στο μαθημα των θρησκευτικων.
      Προ ολιγου σας εστειλα email στην ηλεκτρονικη σας διευθυνση, σχετικα με το ωραιο video που παρουσιαζετε εδω:
      http://albanaki.blogspot.com/2010/12/i.html .
      Σας ευχομαι, ο Θεος να σας δινει δυναμη να συνεχισετε το εργο σας.

      Με ευχαριστιες εκτιμηση και φιλία
      Γεωργιος Θεοδοσιου

      Διαγραφή
    3. Κυρια / Δεσποινις Αλμπανακη,

      Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε ενα σχολιο για το χορο του περιστρεφομενου δερβιση. Υποθετω κατ' αρχην οτι το video δεν δειχνει δερβισηδες, αλλα επαγγελματιες χορευτες. Ειναι ομως αξιοθαυμαστο το γεγονος οτι δεν ζαλιζονται μετα απο τοσες περιστροφες.

      Με εκτιμηση και φιλία
      Γεωργιος Θεοδοσιου

      Διαγραφή
    4. Κυρια/Δεσποινις Αλμπανακη,

      Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας κανω μια ερωτηση:
      Αυτοι που χορευουν το χορο του δερβιση, ειναι επαγγελματιες χορευτες οπως υποθετω, ἤ ειναι δερβισηδες;

      Σας ευχαριστω en advance
      Mε εκτιμηση και φιλία
      Γεωργιος Θεοδοσιου

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  2. για πολύ καιρό έψαχνα να βρω online την Αγία Γραφή! επιτέλους μπορώ να τα έχω όλα στον υπολογιστή και να διαβάζω σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Τσεσμετζή,

      Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε μια συμβουλη. Η μεταφραση του Κολιτσαρα δεν αρκει. Εφοσον γνωριζετε τουλαχιστο μετρια αγγλικα, συνιστω,
      1. τη διευθυνση unboundbible.org εχει πολλες μεταφρασεις σε διαφορες γλωσσες. Τα 39 πρωτοκανονικα ειναι μεταφραση της εβρα'ι'κης βιβλου. Μερικες μεταφρασεις που σημειωνονται με " εχουν και τα δευτεροκανονικα. Μεταφρασεις της μεταφρασης των Ο' υπαρχουν
      2. στη διευθυνση http://ecmarsh.com/lxx/index.htm ειναι η κλασσικη αγγλικη μεταφραση απο τον Sir Lancelot C. L. Brenton, το 1851.
      3. στη διευθυνσην http://ccat.sas.upenn.edu/nets/edition/ ειναι μια προσφατη μεταφραση των Ο' στην αγγλικη, αλλα υπο το πρισμα της εβραι'ι'κης βιβλου, γι αυτο συνιστω να τη μελετατε παραλληλα με τη μεταφραση του Brenton.
      Αυτα ειναι στο free domain. Υπαρχουν επι πληρωμη σε cd ἤ με συνδρομη, μεγαλα projects. Οπως μου ειπε ενας θεολογος του Πανεπιστημιου Θεσ-κης, το καλυτερο ειναι το bibleworks.

      Με εκτιμηση και φιλία
      Γεωργιος Θεοδοσιου

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...