Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ένα σχολείο για την αγάπη και την ειρήνη...


Το Neve Shalom είναι ένα μικτό χωριό Αράβων και Εβραίων μεταξύ Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ. Η διαμονή στην κοινότητα είναι εθελοντική και σε αυτό ακριβώς το γεγονός βρίσκεται η ιδιομορφία της: η επιθυμία για ειρηνική συνύπαρξη μπαίνει πια στην πράξη, καθώς επίσης και ο σεβασμός για την άλλη εθνικοθρησκευτική κοινότητα.
Το Neve Shalom αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά εκπαιδευτικά κέντρα επίλυσης συγκρούσεων στην περιοχή. Τα δύο σχολεία που λειτουργούν εκεί, το " Σχολείο Ειρήνης " και το δημοτικό σχολείο, δεν προσφέρουν μόνο εκπαίδευση για αλληλοκατανόηση στα παιδιά μαθητές τους, αλλά και σεμινάρια σε άλλους εκπαιδευτικούς, οργανισμούς κ.α. Το Neve Shalom προτάθηκε 6 φορές για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για αυτό του το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Οι εκπρόσωποι του Κ.Ε ενημερώθηκαν για τη ζωή στο Neve Shalom, καθώς και για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια για την ειρήνη που επιτελούνται εκεί.
Σαν αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, αποφασίστηκε η κοινή συμμετοχή Ισραηλινών, Παλαιστινί-ων και Κυπριακών ομάδων Επίλυσης Συγκρούσεων σε εργαστήρια, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο Neve Shalom.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...