Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

10 δωρεάν online προγράμματα επεξεργασίας εικόνας

Tο κορυφαίο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας είναι σίγουρα το Photoshop. Ωστόσο υπάρχουν πολλές δωρεάν εναλλακτικές λύσεις οι οποίες είναι υπεραρκετές στα πλαίσια μίας τάξης. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε 10 από τα καλύτερα, κατά τη γνώμη μου, δωρεάν online προγράμματα επεξεργασίας εικόνας. Η σειρά εμφάνισης είναι τυχαία.

1. SumoPaint

Το SumoPaint είναι ένα από τα προγράμματα που προσπαθεί να μεταφέρει online το συνολικό περιβάλλον ενός κλασικού προγράμματος επεξεργασίας εικόνας όπως είναι το Photoshop. Υποστηρίζει όλα τα βασικά εργαλεία επεξεργασίας μίας εικόνας (πινέλα, βούρτσες, σχήματα, γραμμές), τα επίπεδα (layers) και αρκετά φίλτρα (filters). Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του είναι ότι το περιβάλλον, στην νέα του έκδοση, έχει μεταφραστεί και στα Ελληνικά.

2. Splashup
Το Splashup είναι ένα πρόγραμμα που επίσης προσπαθεί να μεταφέρει το περιβάλλον ενός κλασικού προγράμματος επεξεργασίας εικόνας στο web. Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα χωρίς την χρήση κωδικού αλλά τότε δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης του τελικού αποτελέσματος. Οι εικόνες που θα επεξεργαστείτε μπορούν να προέρχονται από τον υπολογιστή σας, το Facebook αλλά και από οποιοδήποτε σημείο στο Internet. Υποστηρίζει όλα τα βασικά εργαλεία επεξεργασίας, τα επίπεδα (layers), διάφορα εφέ και φίλτρα.
3. Picnik
Το Picnik είναι ένα πρόγραμμα διαφορετικό από τα προηγούμενα. Το περιβάλλον του είναι χωρισμένο σε τέσσερις καρτέλες: Library, Edit, Create και Save & Share. Οι δυνατότητες που έχει ο χρήστης αφορούν κυρίως βασικά εργαλεία επεξεργασίας μίας εικόνας καθώς επίσης και μία  εφαρμογή εντυπωσιακών εφέ. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα δημιουργίας ενός κολάζ εικόνων. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι ότι δεν απαιτείται ο χρήστης να έχει δημιουργήσει έναν λογαριασμό. Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι το περιβάλλον δεν είναι στα Ελληνικά.


4. Pixlr
Το Pixlr είναι ένα πρόγραμμα που παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το SumoPaint αν και φαίνεται να είναι πιο ελαφρύ και με λιγότερες ίσως δυνατότητες. Έχει το πλεονέκτημα να είναι μεταφρασμένο και στα Ελληνικά.
  

5. Phoenix
Το Phoenix είναι ένα ακόμα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας με πολλές δυνατότητες. Είναι προϊόν της εταιρείας Aviary που έχει δημιουργήσει αρκετά online προγράμματα διαχείρησης αρχείων.

6. FotoFlexer
Το FotoFlexer είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας που προσφέρει αρκετές δυνατότητες όπω είναι η αφαίρεση των κόκκινων ματιών ενώ προσφέρει μεγάλη ποικιλία από εφέ.

7. Photoshop Online Editor
Το Photoshop Express Editor είναι η online έκδοση του Photoshop αλλά με σαφώς περιορισμένες δυνατότητες. Παρέχχονται ορισμένα βασικά εργαλεία καθώς και ορισμένα εφέ.


8. BeFunky
Το BeFunky είναι ένα online πρόγραμμα που σας προσφέρει διάφορα εργαλεία για να επεξεργαστείτε μία εικόνα. Πρώτα απ' όλα τα βασικά εργαλεία επεξεργασίας, πολλά εφέ, προσθήκη διαφόρων γραφικών αλλά και διαλόγους και πλαίσια.
9. Ipiccy
Το Ipiccy είναι ένα online πρόγραμμα που έχει παρόμοια λογική με το Picnik αλλά με λιγότερες δυνατότητες.
10.Flauntr
Το Flauntr είναι ένα online πρόγραμμα που σας προσφέρει πολλές δυνατότητες επεξεργασίας της εικόνας σας ενώ παρέχει και πληθώρα εφέ και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...