Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

RapidTyping: Ένα πρόγραμμα για να μάθετε να πληκτρολογείτε με τυφλό σύστημα

Μία από τις δεξιότητες που ίσως να σας φανούν χρήσιμη είναι η πληκτρολόγηση με τυφλό σύστημα. Μία δωρεάν εφαρμογή, που υποστηρίζει και την Ελληνική γλώσσα, είναι το RapidTyping και μπορείτε να την κατεβάσετε πατώντας ΕΔΩ

Η εφαρμογή διαθέτει τρία επίπεδα δυσκολίας (Αρχάριος, Μέτριος, Δύσκολος). Στο επίπεδο Αρχάριος ο χρήστης μαθαίνει να πληκτρολογεί γράμματα, αριθμούς και σύμβολα. Στο επίπεδο Μέτριος ο χρήστης μαθαίνει να πληκτρολογεί συλλαβές και λέξεις ενώ στο επίπεδο Δύσκολος μαθαίνει να πληκτρολογεί ολόκληρα κείμενα αυξανόμενης κάθε φορά δυσκολίας.

Ένα πολύ βοηθητικό στοιχείο της εφαρμογής είναι το γεγονός ότι υπάρχουν δύο χέρια στο πληκτρολόγιο που φαίνεται στην οθόνη τα οποία δείχνουν κάθε φορά το δάχτυλο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί (το δάχτυλο αυτό χρωματίζεται πράσινο). Ένα ακόμα στοιχείο της εφαρμογής είναι ότι μετά το τέλος του κάθε μαθήματος εμφανίζονται στατιστικά που σας δείχνουν σε τι βαθμό επιτύχατε τους στόχους του μαθήματος.

Αν βέβαια γνωρίζετε και άλλες αξιόλογες δωρεάν εφαρμογές με τις οποίες μπορεί να μάθει κάνεις να πληκτρολογεί με τυφλό σύστημα μπορείτε να γράψετε ένα σχόλιο στο άρθρο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...