Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ένας τεράστιος Κομφούκιος!

Αυτό το γιγαντιαίο κεφάλι μέχρι τους ώμους που βλέπετε αντιπροσωπεύει το διάσημο Κινέζο στοχαστή και κοινωνικό φιλόσοφο του 5ου αιώνα π.Χ. Κομφούκιο και αποτελεί μέρος μιας νέας έκθεσης στο «Rockbund Art Museum» στη Σαγκάη. Δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Zhang Huan και φέρει την ονομασία «Q  Confucius», ενώ θα παραμείνει στην έκθεση για περισσότερα από δύο χρόνια
 Κατασκευασμένο ειδικά για το εν λόγω μουσείο, το περίφημο αυτό γλυπτό φτάνει σχεδόν στο ανώτατο όριο του ευρύχωρου δωματίου όπου στεγάζεται, προκαλώντας το θαυμασμό των επισκεπτών με τη ρεαλιστικότητα της απόδοσης των χαρακτηριστικών του προσώπου.
 Δημιουργήθηκε από ανθρακονήματα και ακρυλικό, υλικά τα οποία επένδυσαν έναν μεταλλικό σκελετό, τον οποίο ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε ως βάση της δημιουργίας του, δουλεύοντας με μεγάλη προσοχή τα επιμέρους στοιχεία έτσι ώστε να αποδώσει στην εντέλεια όλα τα χαρακτηριστικά.
 Το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο υπερ-ρεαλιστικό, καθώς  μπορείτε να δείτε κάθε λεπτομέρεια στο πρόσωπο του Κομφούκιου, μέχρι τους πόρους τους δέρματος και τις χαρακτηριστικές ρυτίδες της ηλικίας. Και δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως ο σπουδαίος Κινέζος διανοητής μοιάζει να βάζει σε μια σειρά τις σκέψεις του για να μας τις παρουσιάσει… οσονούπω. Τόσο ρεαλιστικά!
Αναδημοσίευση από: http://perierga.gr/

perierga.gr - Κι όμως, είναι ο Κομφούκιος!


perierga.gr - Κι όμως, είναι ο Κομφούκιος!



perierga.gr - Κι όμως, είναι ο Κομφούκιος!





perierga.gr - Κι όμως, είναι ο Κομφούκιος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...