Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Οι κύριες κατηγορίες κινέζικης καλλιγραφίας

 Αυτό το κομμάτι της κινεζικής καλλιγραφίας περιφράχτηκε κοντά Δυναστεία τραγουδιού ανώτερος υπάλληλος SU Shi. Για αιώνες, Το κινεζικό literati αναμενόταν για να κυριαρχήσει την τέχνη της καλλιγραφίας.

 Chu Sui Liang (595-658) Meng FA Shi Bei
Οι κύριες κατηγορίες καλλιγραφίας κινεζικός-χαρακτήρα (http://wikipedia.qwika.com/en2el/Chinese_calligraphy)




Χειρόγραφο σφραγίδωνΥπάρχουν δύο κύριοι τύποι χειρόγραφα σφραγίδων, Dazhuan (?;, Ιαπωνικά ) ή μεγάλο χειρόγραφο σφραγίδων, και Xiaozhuan (?;, Ιαπωνικά ) ή μικρό χειρόγραφο σφραγίδων.


Γραφείου χειρόγραφο (Επίσημο χειρόγραφο) Γραφείου χειρόγραφο είναι ένα ύφος της κινεζικής καλλιγραφίας που χρησιμοποιείται ακόμα. Ιδιαίτερα γωνιακός, αναπτύχθηκε από χειρόγραφο σφραγίδων και είναι ο πρόδρομος κανονικό χειρόγραφο εκείνα τα κινέζικα γράφονται συνήθως σε σήμερα. Ένας χαρακτήρας που γράφεται στο γραφείου χειρόγραφο είναι περισσότερος συχνά ευρύτερος από αυτό είναι υψηλός. Όντας πιό καταληπτός στον κοινό χρήστη των κινέζικων από χειρόγραφο σφραγίδων, χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως για την έμφαση και εμφανίζεται κυρίως στις διαφημίσεις, ειδοποιήσεις και λογότυπα.


Κανονικό χειρόγραφο (Χειρόγραφο φραγμών)


Τρέχοντας χειρόγραφο (Ημι-ρέον χειρόγραφο) Το τρέχοντας χειρόγραφο προέρχεται από τον ανώτερο υπάλληλο Γραφείου χειρόγραφο, και ήταν για πολύ μετά από την ανάπτυξή του στην ΑΓΓΕΛΙΑ των πρώτων αιώνων το συνηθισμένο ύφος της γραφής.
Μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα xingshu η καλλιγραφία μπορεί να βρεθεί στην εργασία WANG Xizhi (321-379) Ανατολική δυναστεία Jin.



Χειρόγραφο χλόης (Ρέον χειρόγραφο) Χειρόγραφο χλόης (?;), επίσης γνωστός ως ρέον ύφος, είναι ένα ύφος Κινεζική καλλιγραφία. Το όνομα δημιουργείται επειδή Κινεζικός χαρακτήρας για "τη χλόη" (?) επίσης σημαίνει χαλαρός και περιγραμματικός. Το χειρόγραφο χλόης είναι γρηγορότερο για να γράψει από άλλες μορφές, αλλά και σκληρότερος να διαβάσει.
Χειρόγραφο χλόης που δημιουργείται στην Κίνα κατά τη διάρκεια Δυναστεία Han. Οι περισσότερες μορφές χειρογράφων χλόης προέρχονται από γραφείου χειρόγραφο. Μερικές μορφές προέρχονται επίσης από χειρόγραφο σφραγίδων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...