Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ιστοεξερεύνηση: Θρησκεία, Τέχνη και Πολιτισμός

Η ερευνητική εργασία «Επιδράσεις της θρησκείας στην τέχνη και τον πολιτισμό» δομήθηκε με το διδακτικό μοντέλο της ιστοεξερεύνησης (WebQuest), ενός online εργαλείου με το οποίο οι περισσότερες πληροφορίες προέρχονται από το διαδίκτυο, που έχει εντοπίσει αρχικά ο εκπαιδευτικός.
Οι μαθητές εστιάζουν στη χρήση της πληροφορίας και όχι στην απλή αναζήτησή της και παρακινούνται να καλλιεργήσουν την αναλυτική, συνθετική σκέψη και κριτική τους ικανότητα. Οι μαθητές δούλεψαν μέσα από την πλατφόρμα zunal (http://zunal.com/webquest.php?w=210461) έχοντας μία αποστολή: να εντοπίσουν τις επιδράσεις των διαφόρων θρησκειών στην τέχνη και τον πολιτισμό των ανθρώπων. Για το λόγο αυτό χωρίστηκαν σε ομάδες (ζωγράφους, μουσικούς, ενδυματολόγους και αρχιτέκτονες) προσπαθώντας να αξιολογήσουν τα στοιχεία που εντόπιζαν συνθέτοντας σταδιακά την ερευνητική τους εργασία και υλοποιώντας παράλληλα μία έρευνα πεδίου. 


Η ιστοεξερεύνηση μας είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα zunal, όπου μπορείτε να δείτε ολοκληρωμένη και τη δουλειά των μαθητών.


http://zunal.com/webquest.php?w=210461

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...