Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Δημιουργία εικονικών μουσείων



Στη διάρκεια της ερευνητικής εργασίας "Επιδράσεις της θρησκείας στην τέχνη και τον πολιτισμό" οι μαθητές της Α΄Λυκείου του Π.Π.ΓΕΛ.ΠΑ.ΜΑΚ. κατά το σχολικό 2013-2014 δημιούργησαν τα δικά τους εικονικά μουσεία μέσω του λογισμικού artsteps (http://www.artsteps.com/).  
Επέλεξαν ομαδικά τίτλο για το μουσείο τους, διάλεξαν το αρχιτεκτονικό σχέδιο, τη διαρρύθμιση και τις αίθουσες του, τα χρώματα και όλες τις λεπτομέρειες ώστε να αντιπροσωπεύει την δική τους αισθητική. Κατόπιν συγκέντρωσαν στοιχεία, πληροφορίες και πολυμεσικό υλικό και τώρα παρουσιάζουν τη δική τους οπτική για το πώς η κάθε θρησκεία επηρεάζει το πολιτισμό μας δίνοντας εξαίρετα δείγματα αισθητικής. 

Μέσα από τέσσερα διαφορετικά μουσεία ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί και να ταξιδέψει αρχικά στην υπέροχη Κωνσταντινούπολη και να θαυμάσει την χριστιανική παράδοση, να δει από κοντά το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τη Μονή της Χώρας, σπάνια έργα τέχνης, να πληροφορηθεί για πολλά άλλα χριστιανικά μνημεία της Πόλης, να παρακολουθήσει video για την τεχνοτροπία της Αγίας Σοφίας και να ταξιδέψει στο μαγευτικό Βόσπορο μέσα από τις καλαίσθητες αίθουσες του.
Εικονικό μουσείο: Χριστιανικά μνημεία Κωνσταντινούπολης
Από τους μαθητές της Α' Λυκείου Νικολόπουλο Αχιλλέα, Παπία Αθανάσιο, Πλάτανο Φώτη και Πούλιο Ηλία  με θέμα τα χριστιανικά μνημεία της Κωνσταντινούπολης.

http://www.artsteps.com/pages/browse.aspx?order=&q=monuments%20of%20kontsantinople



Το δεύτερο μουσείο είναι αφιερωμένο στους χριστιανικούς ναούς ανά τον κόσμο. Ο χριστιανικός ναός, που αναφέρεται συχνά ως εκκλησία, είναι ο τόπος συνάθροισης και λατρείας των πιστών στον Χριστιανισμό. Χριστιανικοί ναοί έχουν χτιστεί σε διάφορους ρυθμούς. Οι ναοί, μας διηγούνται την ιστορία του κάθε τόπου διότι έχουν άμεση σχέση με την ιστορία και τον πολιτισμό των λαών. Οι εκκλησίες αποτελούν χώρο λατρείας για τους πιστούς της κάθε θρησκείας, και είναι χτίσματα ιδιαίτερα προσεγμένα, ως προς την κατασκευή τους, λόγω της σύνδεσης τους με την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Ο επισκέπτης του μουσείου μπορεί να θαυμάσει τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου στη Μόσχα, τον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου στην Ιταλία, την Παναγία των Παρισίων, τον Ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι, στη Σόφια, το Ναό του Αγίου Βίτου στην Πράγα και πολλούς άλλους ναούς.
Συνεργάστηκαν οι μαθητές: Άγγελος Παπαδόπουλος, Γεωργία Εδιρνέλη, Λυδία Μοσχοπούλου και Στέλλα Κάλλου.

 Εικονικό μουσείο: Χριστιανικοί ναοί στον κόσμο
http://violoncello.artsteps.com/exhibitions/5974/%CE%9F%CE%B9_%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82_Christian_Churches


 
Το τρίτο μουσείο μας ταξιδεύει στον άγνωστο κόσμο της Ανατολής παρουσιάζοντας πτυχές της θρησκείας του Βουδισμού ή Βουδδισμού που είναι ένα από τα αρχαιότερα θρησκεύματα του κόσμου. Συγκεντρώνει εξαίρετα δείγματα αγαλμάτων του Βούδα και παρουσιάζει σημαντικά κέντρα λατρείας του. Εδώ θα δείτε μερικούς από τους πιο διάσημους βουδιστικούς ναούς στον κόσμο. Συνεργάστηκαν οι μαθήτριες: Ανανιάδου Σοφία, Δώνη Αριάδνη, Εμινίδου Περσεφόνη και Πρίζιου Κορνηλία.
Εικονικό μουσείο: Βουδισμός και τέχνη
http://eulogison.artsteps.com/exhibitions/5100/%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%A4%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B7

Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται. Το τέταρτο μουσείο είναι αφιρωμένο στην ισλαμική τέχνη και παρουσιάζει εξαίρετα δείγματα από περίφημα τζαμιά. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα μεγαλύτερα μνημεία ισλαμικής τέχνης. Θα δουν το περίφημο τζαμί της Κόρδοβα, το τζαμί του Σεϊχη Τζάϊντ, θα θαυμάσουν το μοναδικό τζαμί φτιαγμένο από λάσπη στο κόσμο στην πόλη της Djenne στο Μάλι και πολλά διάσημα αραβουργήματα. Συνεργάστηκαν οι μαθήτριες: Δάγκου Ευγενία, Λιτοβολή Δήμητρα, Μαυροματίδου Ηλέκτρα, Νάκου Αναστασία και Τερζή Αναστασία.
 Εικονικό μουσείο: Τζαμιά του κόσμου
http://toxaremi.artsteps.com/exhibitions/6385/%CE%A4%CE%B1_%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%AC_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85


Καλή περιήγηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...