Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

"Heaven & Earth"

Icon of the archangel Michael first half of 14th century tempera and gold on wood overall: 110 x 80 cm (43 5/16 x 31 1/2 in.) Byzantine and Christian Museum, Athens, Gift of a Greek of Istanbul, 1958
Icon of the archangel Michael
first half of 14th century
tempera and gold on wood
overall: 110 x 80 cm (43 5/16 x 31 1/2 in.)
Byzantine and Christian Museum, Athens,
Gift of a Greek of Istanbul, 1958

To Moυσείο Βυζαντινού Πολιτισμού παρουσιάζει σε ειδικές προβολές τις δυο ολιγόλεπτες ταινίες, οι οποίες αναφέρονται στην έκθεση βυζαντινής τέχνης "Ουρανός και Γη: βυζαντινή τέχνη από ελληνικές συλλογές" που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον. Η έκθεση διοργανώνεται με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, του Μουσείου Μπενάκη, της Εθνικής Πινακοθήκης της Ουάσιγκτον και του Μουσείου Ζαν Πολ Γκετί στο Λος Άντζελες. Τα 170 αντικείμενα εξαιρετικής βυζαντινής τέχνης, 15 εκ των οποίων προερχόμενα από τη συλλογή του ΜΒΠ, θα βρίσκονται στη Ουάσιγκτον έως το Μάρτιο, ενώ από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο του 2014 η έκθεση θα μεταφερθεί στο Μουσείο Γκετί.
 
Οι δυο ταινίες αποτελούν παραγωγές της Εθνικής Πινακοθήκης της Ουάσιγκτον και παραχωρήθηκαν στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Η πρώτη ταινία συνολικής διάρκειας 6 λεπτών έχει τίτλο "Περιήγηση στην έκθεση Ουρανός και Γη: βυζαντινή τέχνη από ελληνικές συλλογές". Η δεύτερη ταινία, διάρκειας 12 λεπτών, έχει τίτλο "Πέντε βυζαντινές εκκλησίες" και αποτελεί τη σύντομη ταινία που προβάλλεται στο πλαίσιο της ίδιας έκθεσης, παρουσιάζοντας το εσωτερικό πέντε σημαντικών βυζαντινών εκκλησιών της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...