Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Το Αστέρι της Ευχής

Το Αστέρι της Ευχής είναι ένα πρόγραμμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), το οποίο εδώ και 14 χρόνια τόσο με το κοινωνικό μήνυμα αγάπης που στέλνει, όσο και με τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, προάγει την έννοια του εθελοντισμού και διδάσκει την αξία και τη χαρά της προσφοράς προς όλα εκείνα τα παιδιά που δοκιμάζονται.
         
        
 Το Αστέρι της Ευχής για τα σχολεία
Αρχικά το πρόγραμμα ξεκίνησε απευθυνόμενο σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος, με την αμέριστη υποστήριξη την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Αγκαλιάστηκε από δασκάλους, παιδαγωγούς και γονείς και με το μήνυμα "τα υγιή παιδιά για τα άρρωστα παιδιά", κατάφερε να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές, που γίνονται οι μελλοντικοί μας εθελοντές, ενώ κάθε χρόνο πληθαίνουν οι ευχές που πραγματοποιούνται από τις συνεχώς αυξανόμενες συμμετοχές στο πρόγραμμα!

Από το παιδί για το παιδί"          
Με το πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής στα σχολεία, τα υγιή παιδιά συνειδητοποιούν πως η υγεία δεν είναι κάτι δεδομένο, αρχίζουν να νιώθουν πως δίπλα τους υπάρχουν παιδιά που παλεύουν για την υγεία και τη ζωή τους, ενάντια σε σοβαρές αρρώστιες που τα απειλούν, ενώ χάνουν την παιδικότητα τους μέσα στα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα ανακαλύπτουν πως μαζί με το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να προσφέρουν χαρά, ελπίδα και δύναμη στα λιγότερο τυχερά παιδιά.

Ποιές είναι οι κατηγορίες Ευχών

Θέλω να πάω...
Τα παιδιά ευχής μερικές φορές επιθυμούν να ταξιδέψουν σε κάποιο μέρος που τους αρέσει και που έχουν ονειρευτεί, αλλά ποτέ δεν έχουν πάει.. Πολλά επιλέγουν ένα θεματικό πάρκο ή σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός ή μουσική συναυλία.
Θέλω να γίνω...
Πολλά παιδιά ονειρεύονται τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν και εύχονται να μπορούσαν να βιώσουν αυτό το όνειρο τώρα! Μερικά παιδιά θέλουν να μοιάσουν στους ήρωες τους, όπως ένας πυροσβέστης ή ένας αστυνομικός. Ενώ άλλα επιθυμούν να μάθουν πως είναι να είσαι ένας διάσημος αθλητής, ένας ροκ σταρ ή ακόμα και ένα μοντέλο.
Θέλω να γνωρίσω...
Μερικά από τα παιδιά εύχονται να συναντήσουν κάποιον διάσημο ή κάποιον που πραγματικά θαυμάζουν και να περάσουν χρόνο μαζί του, κάνοντας ερωτήσεις, τραβώντας φωτογραφίες και παίρνοντας αυτόγραφα!
Θέλω να αποκτήσω...
Συχνά η ευχή ενός παιδιού αφορά στο να αποκτήσει κάτι ιδιαίτερο, όπως το δικό τους ηλεκτρονικό υπολογιστή, στερεοφωνικό ή ακόμα ένα καταπληκτικό παιχνίδι!
Θέλω να ζήσω μια εμπειρία...
Πολλά παιδιά επιθυμούν να ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη για όλη τους τη ζωή. Μια εμπειρία που θα τους βοηθά να ξεπερνούν ακόμη και τις πιο δύσκολες στιγμές και σκέψεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...