Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Η δύναμη μιας ευχής

Όταν το όνειρο ενός σοβαρά άρρωστου παιδιού γίνεται πραγματικότητα, το ισχυροποιεί τόσο πολύ, ώστε να μάχεται με μεγαλύτερο σθένος ενάντια στην αρρώστια που απειλεί τη ζωή του. Η εκπλήρωση της ευχής του αποτελεί μία τόσο μοναδική και συναρπαστική εμπειρία και έχει τέτοια καταπληκτική δύναμη ώστε να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής, όχι μόνο των παιδιών, αλλά και ολόκληρης της οικογένειάς τους, θωρακίζοντάς τους όλους με δύναμη στη μάχη που δίνουν με την αρρώστια. Αυτό που τελικά εισπράττουν τα παιδιά ευχής, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια μεγάλη εμπειρία μιας ή δύο ημερών ή ακόμη και μιας εβδομάδας. Τα βοηθά να βρίσκουν το κουράγιο για να συνεχίσουν τον αγώνα τους και τη δύναμη να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να παλέψουν για τη ζωή τους.
Η έρευνά μας έχει δείξει πως οι ευχές που πραγματοποιεί το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη σωματική, πνευματική και συναισθηματική υγεία των παιδιών που είναι αντιμέτωπα με απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε για την αξία μιας ευχής, έδειξε:

• Σε 89% ανέρχεται το ποσοστό των παιδιών που η ψυχολογική ενδυνάμωση από την εκπλήρωση της ευχής τους, βελτίωσε την κατάσταση της υγείας τους.
• Το 81% των γονέων παρατήρησαν μεγαλύτερη προθυμία των παιδιών ευχής να συμμορφώνονται με τους κανόνες θεραπείας.
• Το 75% των γονέων επεσήμαναν ότι η εμπειρία της ευχής αύξησε τη δύναμη και βελτίωσε τη σωματική υγεία των παιδιών ευχής.
• Το 74% των γονέων είδαν την εμπειρία της ευχής σαν μια θετική καμπή στον αγώνα των παιδιών ευχής ενάντια στην αρρώστια τους.

Για το έργο του Οργανισμού και τη δύναμη ευχής, ο παιδίατρος Δρ. Στέλιος Γραφάκος, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά:
"Όταν μου ζητήθηκε από το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) να συνεισφέρω στο έργο του με τις ιατρικές μου γνώσεις, με ευχάριστη έκπληξη αντιλήφθηκα μια τελείως διαφορετική θεώρηση της αντιμετώπισης των άρρωστων παιδιών. Μια θεώρηση πολύ ευαίσθητη, εξατομικευμένη, δοσμένη στην πιο δύσκολη στιγμή του αγώνα αυτών των παιδιών, στο σημείο εκείνο που η μάχη φαίνεται να χάνεται και η θλίψη γεμίζει τις ψυχές. Μια ομάδα εθελοντών, με ευαισθησία, απλότητα και χαμόγελο που αγγίζει όλους, προσεγγίζει με βαθιά κατανόηση και ζεστασιά, τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Προσπαθεί να ξαναδώσει λίγη χαρά στα κουρασμένα πρόσωπα και μάλιστα το καταφέρνει με θαυμαστό τρόπο. Όλη αυτή η προσφορά γίνεται διακριτικά, χωρίς καμιά προβολή, τόσο που ξενίζει όποιον το διαπιστώνει. Τόσα και τόσα παιδιά μπόρεσαν να χαρούν επιθυμίες τους, απραγματοποίητες μέχρι τότε και να ξεχάσουν για λίγο τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν. Αυτό που προσπαθώ να σας μεταφέρω, μόνο βλέποντας το βλέμμα των παιδιών θα μπορούσατε να το νοιώσετε. Βλέμμα που χωρίς να αποχωριστεί την ταλαιπωρία, ήταν γεμάτο από ευτυχία αλλά και αγάπη και ευγνωμοσύνη γι' αυτούς που φρόντισαν να πραγματοποιήσουν αυτό που τόσο επιθυμούσαν."
                 Δρ. Στέλιος Γραφάκος
Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών
Νοσοκομείο Παίδων 'Αγία Σοφία'
Ακόμη και οι γιατροί, πολλές φορές εκπλήσσονται από τη βελτίωση που παρουσιάζουν τα παιδιά, γυρνώντας στη θεραπεία τους, μετά την εκπλήρωση της ευχής τους.
Πηγή: http://www.makeawish.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...