Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

«Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη»

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη
Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, Ώρα 20:00

«Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη»
Εκδήλωση ατμόσφαιρας
Ένα ατμοσφαιρικό ονειρικό ταξίδι μέσα από τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, βασισμένο σε μια  ιδέα και παραγωγή του Αλέξανδρου Τρανταφύλλου.
Μπαίνουμε στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων του Παπαδιαμάντη, μέσα από τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα διηγήματά του:

Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη
Άνθος του Γυαλού
Σταχομαζώχτρα
Το Χριστόψωμο

Παρακολουθώντας εικόνες από το νησί του, τη Σκιάθο, αλλά και τη Θεσσαλονίκη,  νιώθουμε  και ζούμε στον ονειρικό κόσμο του μεγάλου συγγραφέα. Με την προβολή του, διάρκειας 90 λεπτών, αφιερώματος-ντοκιμαντέρ «Τα Χριστούγεννα του Κυρ Αλέξανδρου», ανακαλύπτουμε το λόγο του Παπαδιαμάντη καταγράφοντας την γιορτινή εικόνα αλλά και τη συνέχεια στο τώρα.
Η σκηνοθεσία είναι του Χρήστου  Κωνσταντινίδη.

Θα παρουσιαστούν δραματοποιημένα, με τη μουσική συνοδεία της φυσαρμόνικας του Αλέξανδρου Τρανταφύλλου,  τα διηγήματα Έρωτας στα χιόνια και Στης Κοκόνας το σπίτι  από τις Βιολέτα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Χονδρογιάννη και Κλεοπάτρα Τσακούρη,  μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της ΕΡΤ3 και τις Κωνσταντίνα Χρυσοχοΐδου και Βούλα Σολοκίδου, μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης του Ιανού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 20:00, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27) και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013 , Ώρα 18:00
 «Μήπως είδατε τον Άγιο Βασίλη;»
Χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά από 5 μέχρι 12 ετών.
Η ερασιτεχνική ομάδα παιδικού θεάτρου «Χρυσόσκονη», μέλη της ‘Ένωσης Μικρασιατών Φοιτητών Θεσσαλονίκης (ΕΜΙΦ), και μέλη μαθητών από τη Σχολή Εκμάθησης Νοηματικής Γλώσσας, παρουσιάζουν τη Χριστουγεννιάτικη ιστορία «Μήπως είδατε τον Άγιο Βασίλη;» Είναι μια παράσταση με πολλά μηνύματα για μικρούς αλλά και μεγάλους, πολύ χορό και τραγούδι. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι φτιαγμένα από τα μέλη της ομάδας.

Λίγα λόγια για το έργο

Θα καταφέρει η μικρή Ελισάβετ με τους φίλους της να βρει τον Αι Βασίλη; Μ’ ένα συναρπαστικό τρόπο, με τραγούδια, χορό και θέατρο,  τα παιδιά μαθαίνουν πως ο καθένας μπορεί να γίνει Αι Βασίλης και να προσφέρει χαρά και δύναμη σε όσους τη στερούνται. Πρόκειται για μια τρυφερή αλλά και χιουμοριστική ιστορία.
Η μικρή Ελισάβετ, ακούει τυχαία απ τους γονείς της ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Αρνείται να το πιστέψει και αποφασίζει να ανακαλύψει την αλήθεια ως τα Χριστούγεννα, γυρνώντας την Ελλάδα. Σε αυτήν την περιπέτεια είναι μαζί της η νονά της, νεράιδα μεταμορφωμένη σε τάρανδο και ένας παππούς. Θα ανακαλύψει την αλήθεια; Υπάρχει Άγιος Βασίλης; Και αν υπάρχει είναι αυτός που ξέρουμε; Μήπως τελικά όλοι έχουμε γνωρίσει έναν Άγιο Βασίλη;
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27).
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Οι συντελεστές του έργου:
Σενάριο-σκηνοθεσία: Σμαράγδα Κιτσιούλη
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Γοργολίτσας, Βίκυ Ζημάρα
Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης):
Καραγκιοζόπουλος Θωμάς (αφηγητής)
Καλούδη Δέσποινα (Ελισάβετ)
Καλίτσου Νικολέτα (παπαγάλος)
Καζάνας Γιώργος (μπαμπάς)
Κιτσιούλη Σμαράγδα (μαμά-γιαγιά)
Τσιώνη Κορίνα (δασκάλα χορού-παιδάκι με νοηματική)
Καραμάνου Αναστασία (Χαρούλα-ξωτικό 2)
Κιτσιούλη Σοφία-Μαρία (παιδί 3-ξωτικό 3)
Καίλου Ελένη (παιδί 4-αρχηγός ξωτικών)
Γοργολίτσας Κωνσταντίνος (νονά)
Ζημαρά Βίκυ (παππούς)
Τζιβέλη Μαρία (Δήμητρα-γυναίκα Άγιου Βασίλη)
Καρανικολάου Διαμάντω (κοκκινοσκουφίτσα-ξωτικό 1)
Τσιώνης Αντώνης (δάσκαλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...