Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Εξερευνητές αναμνήσεων

Το πρόγραμμα Memoro - Τράπεζα Aναμνήσεων - είναι μία "μη κερδοσκοπική" διαδικτυακή πρωτοβουλία, αφιερωμένη στη συλλογή και δημοσίευση βίντεο και αφηγήσεων ανθρώπων γεννημένων πριν το 1950 σε μορφή ιστοριών διάρκειας μερικών λεπτών.

Η διαδικασία αυτή έχει ως σκοπό την ελεύθερη δημοσίευση και προβολή του υλικού. Ως μέσο επικοινωνίας επιλέχθηκε το διαδίκτυο και συγκεκριμένα ένας δικτυακός τόπος, για τη συλλογή και τη διάδοση των βίντεο και των ηχητικών αρχείων.

Σε αντίθεση με παρόμοιες πρωτοβουλίες, στο Memoro, προκειμένου να διασφαλιστεί ο σκοπός και η συνοχή του έργου, υπάρχουν περιορισμοί ως προς τη φόρτωση του υλικού, το οποίο και ελέγχεται από τη συντακτική ομάδα.

Το Memoro - Τράπεζα Αναμνήσεων - είναι μία μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που ξεκίνησε στο Τορίνο της Ιταλίας τον Αύγουστο του 2007. Από το Σεπτέμβρη του 2009, υπεύθυνη για τη διαχείριση του προγράμματος στην Ιταλία είναι η Associazione Banca della Memoria ONLUS.

Η Ελληνική Τράπεζα Αναμνήσεων (http://www.bankofmemories.gr) που ιδρύθηκε το Μάιο του 2011, είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης του Memoro για την Ελλάδα.
(http://www.memoro.org/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...