Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Συνέδριο Κανονικού Δικαίου στη Θεσσαλονίκη

abidou-11
Στις 10/09/2015 πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 22ου Διεθνούς Συνεδρίου της Εταιρείας του Δικαίου των Ανατολικών Εκκλησιών με θέμα: "Οικονομία, Dispenasatio and Aequitas in the life of the church" στο Συνεδριακό Κέντρο "Διακονία" της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
Ειδικοί στο Κανονικό και Εκκλησιαστικό Δίκαιο αναπτύσσουν ειδικές πτυχές του θέματος,το οποίο είναι χωρισμένο σε ενότητες.
Ο εννοιολογικός προσδιορισμός των όρων "Οικονομία- Dispensatio",οι προϋποθέσεις τους, η αντίληψη των Εκκλησιαστικών μας Πατέρων για το θέμα, η δυνατότητα άσκησης και εφαρμογής της Οικονομίας στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, στην άσκηση της Εκκλησίας,στην άσκηση της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης,αλλα και στις σχέσεις των Ορθοδόξων Εκκλησιών μεταξύ τους και στις σχέσεις των Ορθοδόξων Εκκλησιών με τους ετεροδόξους,είναι μερικά απο τα θέματα που πρόκειται να αναπτυχθούν τις προσεχείς ημέρες.
Αρχικώς εψάλλησαν επίκαιροι ύμνοι απο τους "Θεσσαλονικείς Υμνωδούς" υπο την διεύθυνση του Επίκουρου Καθηγητή και Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Θεσσαλονίκης κ.Ιωάννου Λιάκου.
Χαιρετισμούς απηύθυναν:
1)Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ.Γεώργιος,ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερωνύμου,
2)Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Σαλμάς,ως εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου,
3)Ο κ.Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Καθηγητής κ.Μιλτιάδης Κωνσταντίνου,
4)Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικης και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Καθηγητής κ.Θεόδωρος Γιάγκου,
5)Ο Πρόεδρος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης π.Γρηγόριος Σταμκόπουλος και
6)Ο Πρόεδρος της Εταιρείας του Δικαίου των Ανατολικών Εκκλησιών Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ.Κύριλλος, ενώ διαβάστηκε και χαιρετισμός-μήνυμα της πρώην Υπουργού Βορείου Ελλάδος κ.Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά,η οποία είχε αποδεχθεί την πρόσκληση,αλλα λόγω της κυβερνητικής μεταβολής και της προεκλογικής περιόδου,δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί.
Κατά την έναρξη των εργασιών παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.Ιωάννης.
Εισαγωγική ομιλία πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος με θέμα: "Divine Oikonomia for the Salvation of Mankind in Holy Scripture and the Fathers of the Church. Ecclesiological Principles and Presuppositions".
Στις εργασίες του Συνεδρίου θα συμμετέχουν ειδικοί επίστημονες απο την Ευρώπη και την Αμερική και κάποιοι απο τους εισηγητές θα είναι ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος απο την Κωνστάντζα της Ρουμανίας, ο Καρδινάλιος Francesco Coccopalmerio, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος κ.Δημήτριος Σαλάχας,ο Prof. Dr P. Valdrini, ο Prof. Dr L. Patsavos, οι Καθηγητές π.Γρηγόριος Παπαθωμάς, π.Χρυσόστομος Νάσσης, και ο κ. Θεόδωρος Γιάγκου.
abidou-2
abidou-3
abidou-4
abidou-5
abidou-6
abidou-7
abidou-8
abidou-9
abidou-10
Πηγή:http://www.romfea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...