Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Προτάσεις για την 1η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»

Από την εκλεκτή συνάδελφο κ. Χριστίνα Γκιούρα
Ενδεικτικά, το πρόγραμμα της 1ης «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» περιλαμβάνει:

  • Αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό, αθλήματα κλπ. ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών και τις υποδομές του σχολείου.
  • Προβολές ταινιών συναφούς θεματολογίας και διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμός.
  • Επεξεργασία και συζήτηση για τις έννοιες της βίας, του ρατσισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού κ.ά. μέσα από μικρά κείμενα, τίτλους αθλητικών εφημερίδων, βιογραφίες αθλητών κλπ.
  • Καλλιτεχνική – εικαστική – μουσική δημιουργία με συναφή θεματολογία (π.χ. δημιουργία αφίσας, πανό, κολάζ κλπ.). 
  • Η διάχυση των δράσεων της ημέρας μπορεί να επιτευχθεί, μέσω παραγόμενου υλικού, τοπικά ή ευρύτερα, με διάφορους τρόπους (π.χ. πανό, κολάζ κλπ. στις εισόδους ή σε άλλα ευδιάκριτα σημεία της σχολικής εγκατάστασης ή σε άλλα σημεία της ευρύτερης περιοχής, αρθρογραφία σε ΜΜΕ σχετικά με τις δράσεις που υλοποιήθηκαν κλπ.).
Έτσι, μπορεἰτε να βάλετε τους μαθητές να σχηματίσουν με το σώμα τους το σύνθημα "ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ" όπως το ετοίμασαν οι μαθητές της τάξης μου και δημιουργἠσαμε την παρακάτω αφίσα με τη βοήθεια της εκλεκτής συναδέλφου Αλεξίας Κίζου, την οποία και ευχαριστούμε .
Μπορεἰτε  ακόμη να δημιουργήσετε αφίσες με φωτογραφίες  με το πρόγραμμα http://www.shapecollage.com/ ανεβάζοντας τις δικές σας εικόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...