Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

«Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια…»

αφίσα πρώτης εκπομπής ΑΜΕΑ
       Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία  - 3 Δεκέμβρη 2013
Μουσικά αβγΑ – Μουσικό Σχολείο Βέροιας
    «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια…» 
            Μη χάσετε αυτήν την Τρίτη στις 3 Δεκεμβρίου 2013 στις 8 -9 μ.μ. την πρώτη εκπομπή που ετοίμασε με πολλή αγάπη η ραδιοφωνική ομάδα «Μουσικά αβγΑ» του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, η οποία είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.  
            Η ημέρα αυτή θα πρέπει να αποτελεί για όλους μας ημέρα προβληματισμού και περισυλλογής.  Τα άτομα με αναπηρία διαθέτουν χαρίσματα και ταλέντα τα οποία αναδεικνύονται μέσα από την δημιουργικότητά τους σε πολλούς τομείς όπως ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η πολιτική και θα πρέπει να τυγχάνουν ίσης και δίκαιης μεταχείρισης.
           Με την εκπομπή μας αυτή θέλουμε ως ραδιοφωνική ομάδα να αναδείξουμε την “άλλη πλευρά” των ατόμων με αναπηρία ειδικά στον τομέα της μουσικής. Θέλουμε ακόμη να προτείνουμε το δικό μας «κλειδί» με το οποίο θα μπορέσουμε να «ανοίξουμε» τις πόρτες στα άτομα με αναπηρία, το οποίο εντοπίσαμε διαβάζοντας στο μάθημα των κειμένων νεοελληνικής λογοτεχνίας ένα απόσπασμα από το γνωστό βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ «ο Μικρός Πρίγκιπας» και δεν είναι άλλο από την ΑΓΑΠΗ και τη ΦΙΛΙΑ.
          Ένα από τα μηνύματα άλλωστε του συγγραφέα του βιβλίου είναι και αυτό: «Δεν αρκεί να φτιάξουμε κοινωνίες, πρέπει να τις θεμελιώνουμε στο στέρεο έδαφος της ανθρώπινης φιλίας και της αμοιβαιότητας. Σε αυτές τις κοινωνίες υπάρχει χώρος για όλους τους Ανθρώπους».
                    
                                 “Break barriers, open doors: for an inclusive society for all”.

        Ελάτε να χτίσουμε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις.
        Ελάτε να χτίσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.
        Ελάτε να χτίσουμε μια κοινωνία για ΟΛΟΥΣ.

     Από το EuropeanSchoolRadio! http://esradio.mysch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...