Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

10 Ελληνικά sites με tutorials

Στην συνέχεια μπορείτε να βρείτε 10 sites που βασικός τους σκοπός είναι να παρέχουν tutorials. Ο κατάλογος αυτός είναι ενδεικτικός και δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν forums ή sites που ασχολούνται και με πολλά άλλα θέματα. Αν παρόλα αυτά υπάρχει κάποιο site που πιστεύετε ότι έπρεπε να είναι στον κατάλογο γράψτε σας παρακαλώ ένα σχόλιο.


Online-tutorials
Περιέχει links σε tutorials που υπάρχουν σε άλλα sites. Υπάρχουν links τόσο για ελληνικά όσο και για αγγλικά tutorials. Τα tutorials είναι οργανωμένα σε κατηγορίες και έτσι η αναζήτηση τους είναι εύκολη.


Greektuts
Πολλά tutorials με θέματα που αφορούν πάρα πολλά θέματα όπως το Photoshop, το Flash, ο Προγραμματισμός, το Internet, το Joomla και άλλα.


Free Lessons
Ένα site με πολλά tutorials για θέματα που αφορούν τα Windows, το Linux, πολλές γλώσσες προγραμματισμού, τις βάσεις δεδομένων, διάφορες web τεχνολογίες, το Ms Office και ορισμένα how-to's. Για να έχετε όμως πλήρη πρόσβαση στο υλικό πρέπει να εγγραφείτε στο site. Η εγγραφή βέβαια είναι εντελώς δωρεάν.


ΠΛΗΝΕΤ Φλώρινας
Μία προσπάθεια από το κέντρο ΠΛΗΝΕΤ Φλώρινας που περιέχει πάρα πολλά tutorials σχεδόν για κάθε θέμα που έχει σχέση με τον χώρο της Πληροφορικής.


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 
Περιέχει πολλά tutorials τα οποία είτε προέρχονται από δημόσια sites στο Internet είτε είναι εργασίες φοιτητών. Ωστόσο αρκετά από αυτά έχουν να ενημερωθούν αρκετά χρόνια.


Edutorials 
Μία προσπάθεια τριών καθηγητών πληροφορικής η οποία περιέχει video - tutorials για πολλές open-source εφαρμογές : Ajax, Audacity, Blender, Drupal, Gimp, Inkscape, Open Office, Paint Shop, Scratch, Scribus, Ubuntu και μερικά tips n tricks.


SotosTips 
Σύμφωνα με το blog σκοπός του είναι να γεφυρώσει κάπως το χάσμα που χωρίζει τον αρχάριο χρήστη PC και ίντερνετ από τον power user. Θα βρείτε λοιπόν πολλά ενδιαφέροντα άρθρα για κάθε τι που έχει σχέση με υπολογιστές τα οποία είναι πολύ αναλυτικά και μοιάζουν με μικρά tutorials.


BloggerTricks 
Ένα blog στο οποίο μπορείτε να βρείτε πολλά άρθρα σχετικά με θέματα που αφορούν το blogging. Μπορείτε επίσης να βρείτε tutorials για CSS, Javascript και πολλά άλλα.


Annaevi
Ένα blog στο οποίο μπορείτε να βρείτε άρθρα σχετικά με το Photoshop. Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε δύο οδηγούς για τις εκδόσεις CS3 και CS4.


Elislasop
Ένα blog στο οποίο μπορείτε να βρείτε πολλά video μαθήματα. Τα προγράμματα με τα οποία ασχολείται είναι τα εξής: Photoshop, Flash, 3D Studio Max, Lightroom, Cinema 4d, Dreamweaver, Premiere, After Effects, Illustrator και άλλα. Για να μπορέσετε όμως να έχετε πλήρη πρόσβαση στο blog θα πρέπει να γίνετε μέλη.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...