Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

EUROPEAN SCHOOL RADIO- Πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο Πρόσκληση Συμμετοχής 2013-2014

Το European School Radio, το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο, που ακούγεται από από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, Υπηρεσίες video - εκπαιδευτικά κανάλια, http://vod.sch.gr,  η καινοτόμα δράση που αγκαλιάστηκε από 200 σχολεία όλης της Ελλάδας, έκανε αισθητή την παρουσία του στα εκπαιδευτικά δρώμενα με πάνω από 1500 ηχογραφημένες εκπομπές, ζωντανές μεταδόσεις από συνέδρια και φεστιβάλ, συμμετοχή σε καμπάνιες κοινωνικής ευθύνης, αφιερώματα σε ειδικά γεγονότα και  προγράμματα για την αξιοποίηση του ραδιοφώνου στην εκπαιδευτική πράξη.
Εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκπαιδευτική φιλοσοφία η οποία θέλει το μαθητή να βλέπει το σχολείο ως χώρο δημιουργίας και έκφρασης. Προβάλλει τις ιδέες, τις δημιουργίες, τις ανησυχίες της σχολικής κοινότητας και τις επικοινωνεί με το σήμερα.
Στο μαθητικό ραδιόφωνο ακούγονται μουσικές επιλογές 24 ώρες και 7 ημέρες και  περιλαμβάνει παραγωγές των μαθητών σε θεματολογία της επιλογής τους (πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, τρόπος ζωής, μαθητική δημιουργία, αθλητικά, τεχνολογία, μουσική, κ.ά.), ενταγμένες σε θεματικές ζώνες.
Την ευθύνη για την ποιότητα και το περιεχόμενο των εκπομπών έχει συντονιστική ομάδα του ραδιοφώνου και υπακούει σε καταστατικές διατάξεις οι οποίες συνάδουν με τη φιλοσοφία του Μαθητικού Ραδιοφώνου. Η λειτουργία του European School Radio στηρίζεται στην εθελοντική εργασία των ραδιοφωνικών ομάδων των συμμετεχόντων σχολείων .
 Ελάτε στην παρέα μας κι εσείς!
Καλούμε όποιο σχολείο επιθυμεί να συμμετέχει μαζί μας εκπέμποντας στο European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο να επισκεφτεί το ιστολόγιο και να δηλώσει συμμετοχή!
 Τα σχολεία όλης της χώρας μπορούν, ύστερα από την αίτηση συμμετοχής, να ακολουθήσουν τις οδηγίες που υπάρχουν στο διαδικτυακό τόπο, ώστε να γίνουν πλήρη μέλη του European School Radio
 Πώς θα συμμετέχετε μαζί μας;
Μπορείτε να συμμετέχετε με τις δικές σας ραδιοφωνικές εκπομπές (θα μεταδίδονται περιοδικά εντός της σχολικής χρονιάς) που παράγονται στα πλαίσια των  προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, ερευνητικών εργασιών, βιωματικών δράσεων ή δράσεων ευέλικτης ζώνης, καθώς και από ραδιοφωνικές εκπομπές που παράγονται στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων  eTwinning ή Comenius.
Αντί κλεισίματος
Το European School Radio φιλοδοξεί για μία ακόμη φορά να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (ειδική ζώνη ξενόγλωσσων εκπομπών) και να προβάλλει τη δημιουργικότητα και το δυναμικό της.
Φιλοδοξεί να αναδείξει την κρυμμένη πλευρά του σχολείου και να ασκήσει τα μέλη του στη συμμετοχική διαδικασία.
 Ακούστε κι εσείς Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο.
Συμμετέχετε  κι   εσείς στο Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο.
       
Συντονιστείτε στην διαδικτυακή “συχνότητα” του European School Radio
http://esradio.mysch.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση esradio@sch.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...