Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Οι πάπυροι της Νεκράς Θάλασσας, οι σπηλιές του Κουμράν



Το 1947 , ένας νεαρός Άραβας βοσκός είχε χάσει το δρόμο του στην περιοχή της Νεκράς Θάλασσας κοντά στα ερείπια του Κουμράν . Σε μια απόκρημνη όχθη , παρατήρησε ότι υπήρχε ένα άνοιγμα που φαινόταν ότι ήταν ή είσοδος μιας σπηλιάς που δεν είχε ερευνηθεί ακόμα . Μπήκε σ΄ αυτή τη σπηλιά έρποντας και βρήκε , στο εσωτερικό , αρκετά πήλινα σταμνιά που είχαν μέσα κυλίνδρους από περγαμηνή .
Αργότερα έμαθαν ότι στους πρώτους αιώνες , έκρυβαν έτσι τα πολύτιμα συγγράμματα στις σπηλιές , για να αποφύγουν την καταστροφή τους κατά τους πολέμους .
Ο νεαρός βοσκός πήρε έναν από αυτούς τους κυλίνδρους και του έκανε έκπληξη όταν διαπίστωσε ότι οι αρχαιολόγοι έδειξαν πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα πολύτιμα αυτά χειρόγραφα .
Η ανακάλυψη αυτών των χειρογράφων προκάλεσε ένα άγριο κυνήγι μεταξύ Αράβων , που ήθελαν να κερδίσουν χρήματα από αυτά , και των σοφών .
Κατά τα επόμενα χρόνια , άλλες παρόμοιες μυστικές βιβλιοθήκες , διαφόρων ειδών ανακαλύφτηκαν σ’ αυτή την περιοχή . Και η τιμή των κυλίνδρων έφτασε μέσα σε λίγο
χρονικό διάστημα τα εκατομμύρια . Οι κύλινδροι αυτοί της Νεκράς Θάλασσας δημιούργησαν μεγάλη αίσθηση και συγκίνησαν τον κόσμο των σοφών , που ακόμα και σήμερα ασχολούνται να διαβάσουν αυτά τα κείμενα .
Για μας , ο κύλινδρος που περιέχει το βιβλίο του προφήτη Ησαΐα είναι το σπουδαιότερο από αυτά και φυλάγεται στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ . Μέσω ενός μετρητή υπολογιστή Geiger ( όργανο της σύγχρονης πυρηνικής φυσικής ), υπολογίστηκε ότι ο κύλινδρος που ανακαλύφθηκε , του προφ. Ησαΐα , έχει γραφτεί περισσότερο από 70 χρόνια πριν από το Χριστό .
Αυτά τα συγγράματα δίνουν μια επιπλέον απόδειξη κατά των σοφών εκείνων που ισχυρίζονται ότι η Αγία Γραφή είναι γεμάτη λάθη . Νόμιζαν πράγματι ότι αυτά τα παλιά βιβλία θα αποκάλυπταν τις ανακρίβειες του βιβλίου Ησαΐα . Προσεκτικές όμως έρευνες απόδειξαν τελείως το αντίθετο .
 Κάθε αναγνώστης της Αγίας Γραφής χαίρετε να ακούει ότι τα παλιά αυτά ντοκουμέντα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια νέα απόδειξη της κατά γράμμα και κατά λέξη αλήθειας και της ακρίβειας των Αγίων Γραφών .
Ο Λόγος του Θεού είναι σαν ένας βράχος . Είναι ακλόνητος .
«Ό ουρανός και η γη θέλουσι παρέλθει , οι Δε λόγοι μου δεν θέλουσι παρέλθει»
( Ματθ. κδ΄ 35).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...