Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ταξίδι στην παραμυθοχώρα: μία πρόταση φιλαγνωσίας για μαθητές Δημοτικού

Μία όμορφη πρόταση δραστηριότητας φιλαγνωσίας από δασκάλους με μεράκι για τα δικά μας παιδιά πατώντας πάνω στην εικόνα!
 Εδώ μπορούν οι εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν γενικά για τις επισκέψεις συγγραφέων και εικονογράφων στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Στο μέλλον θα υπάρξει ενημέρωση και για το σχολικό έτος 2013-14. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, το ΕΚΕΒΙ έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο Πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους για την Ενίσχυση της Φιλαναγνωσίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που θα καλύψει τρεις πλήρεις σχολικές χρονιές (2011-2012, 2012-2013, 2013-2014).

Πολλές πληροφορίες ακόμη και για "ψηφιακές συναντήσεις" μπορείτα να βρείτε εδώ.Ο συγγραφέας θα φιλοξενείται στα γραφεία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και με τη χρήση των νέων τεχνολογιών θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται «διαδικτυακά» μέσω του δικτυακού τόπου του ΕΚΕΒΙ στην τάξη των μαθητών, να συστήνει το έργο του και να συνομιλεί με τους μαθητές μέσω skype.

3 σχόλια:

  1. Κυρία το πρόγραμμα φιλανογνωσίας μου άρεσε πολύ!

    Διάβασα το βιβλίο "Το δέντρο που έδινε" και μου άρεσαν όλες οι δραστηριότητες που κάναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε που δημοσιεύσατε το wiki μας και μου άρεσε συγκεκριμένα η φιλαναγνωσία!!!!Απόλαυσα το τραγούδι που γράψαμε και χορέψαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ σας ευχαριστώ όλους μαζί και καθένα χωριστά για την έμπνευση που μας δίνετε κάθε φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...