Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Στα άδυτα του Cern και της εξέλιξης: On line σύνδεση με το Cern!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες η on line σύνδεση του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής με το εργαστήριο του Cern. Η δράση είχε προγραμματιστεί στα πλάισια συνεργασίας του οργανισμού Cern με σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο.
Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ σημαντική μια τέτοια εμπειρια για τα παιδιά της γ΄γυμνασίου. Συνεργαστήκαμε λοιπόν η επιστήμη της Βιολογίας και της Θεολογίας και χάρη στην άμεση ανταπόκριση του Cern και των ανθρώπων που εργάζονται εκεί  είχαμε την ευκαιρία να γίνουμε κοινωνοί μιας τέτοιας εμπειρίας.

Τι είναι λοιπόν αυτό το σωματίδιο του Higgs;


Από το CERN μας μίλησαν οι επιστήμονες  Πάνος Χαρίτος και ο  Νικόλαος Ρομποτής, Convenor της ομάδας Ηiggs Beyond Standard Model του πειράματος Αtlas (University of Washington). 
Στην αρχή μας παρουσίασαν σύντομα τον εαυτό τους, με τί ασχολούνται στο CERN, τί πειράματα λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή και μετά επικεντρωθήκαμε στην ανακάλυψη του Ηiggs. Οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με Έλληνες και ξένους επιστήμονες που εργάζονται στο Cern, να θέσουν ερωτήσεις και να έχουν την εμπειρία μίας τηλεδιάσκεψης.

Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση και οι ερωτήσεις μέσα από ένα κριτικά προσανατολισμένο διδακτικό πλαίσιο πήραν τη μορφή συλλογής και οργάνωσης δεδομένων. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...